HTML

Külföldi bankszámla

Minden információ és tudás a külföldi bankszámlákról. Alacsony és magas adózású pénzügyi központok. Magán és céges/vállalati/társasági bankszámlák. Bankszámlanyitás menete külföldön, gyakorlati útmutatók és lehetőségek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Svájci számviteli követelmények

2011.05.27. 11:11 offshoreceg


svajcicegalapitasinfo-svajci-konyvelesi-feltetelekA svájci jog értelmében minden cég köteles számviteli jelentést tenni a cégbíróságnak (Svájcban kiterjedtebb feladatkörű Handelsregister). Ez minden kereskedelmi jellegű svájci társaságra vonatkozik, kivéve az olyan egyéni vállalkozókat, akiknek éves forgalma nem haladja meg a bruttó 100.000 svájci frankos határt.

A svájci számviteli jelentési kötelezettségek a nyilvántartás, a teljes mérleg és az eredménykimutatás megosztását jelentik, de kérhetnek további dokumentumokat is.
Ahhoz, hogy a hatóságokat a legkönnyebben és gyorsabban lehessen tájékoztatni, szükség van egy, a svájci cég ügyeiben jártas és könnyen elérhető személyre.

 

Az alapszabályban és csatolt belső szabályok megalkotása során figyelemmel kell lenni: a pénz útjára, a pénzügyi felelősségre, a vízumkötelezettségre, és a fontos dokumentumok biztonságos, mégis könnyen hozzáférhető tárolására is.

Az eredeti mérlegeket és eredménykimutatásokat 10 évig kell megőrizni.  Az olyan dokumentumokat, mint a nyilvántartás, főkönyv, levelezés szintén 10 évig tárolni kell. A fontos iratok elektronikus tárolása és továbbítása nemcsak engedélyezett, de támogatott is.

Kapcsolódó cikkek:

Svájci cég könyvelése

Svájcban alapított cégek adókedvezményei I. rész

Svájci részvénytársaság könyvelése és az éves jelentés

Gazdag nem svájciak adózása

Svájci jövedelemadó

Svájci adófizetéshez szükséges bejelentési kötelezettségek

Svájci adóalap kiszámolása

Svájci társasági adó

Svájci “vegyes” társaságok adókedvezményei

Svájci “kiegészítő” és “szolgáltató” társaságok adókedvezményei

Svájci “házi” (domiciliary) társaságokra vonatkozó adókedvezmények

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi bankszámla bejelentése

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr432936220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása